Házi készítésű szörpök

Szörpjeink kíméletes eljárással készülnek a vitamintartalom megőrzése érdekében és kizárólag természetes összetevőket tartalmaznak.




       A levendula élettani hatásai

       A levendula nyugtató, lazító, fertőtlenítő hatása közismert, nemcsak fejfájás, hanem levertség és stressz ellen is hatásos, sőt, a hirtelen hangulatváltozások kiegyensúlyozására is beválik. Amellett, hogy oldja a feszültséget, élénkíto és serkento hatása is van. Gyakran alkalmazzák nyugtalanság, alvászavarok, idegi alapú gyomor- és bélbántalmak kezelésére, elősegíti többek között az egészséges, felfrissülést hozó alvást. Epetermelést fokozó, emésztést elősegítő, görcsoldó, szélhajtó, vizeletürítést elősegítő hatással is rendelkezik.





       A citromfű élettani hatásai

       Elsősorban idegerősítő és nyugtató hatása ismert. Alvási zavarokra, kezdődő depresszióra, ideges eredetű szívpanaszokra használják. Serkenti a máj működését, emésztésjavító, puffadásgátló. Szabályozza a pajzsmirigy működését és csökkenti a túltermelésből adódó idegességet.





       A feketeribizli élettani hatásai

       A feketeribizli biológialig nagyon értékes gyümölcs. Előnye: kitűnő C-vitamin forrás, enyhíti a torokfájást, segít a bakteriális eredetű gyomorfertőzések leküzdésében Különösen sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Ezek közül első helyen a C-vitamin áll, amiről sokan nem is tudják, milyen kiemelkedően magas mértékben! A feketeribizliből 3 dkg fedezi egy felnőtt ember teljes napi C-vitamin szükségletét (pirosribizliből ez napi 10 dkg) A feketeribizli négyszer annyi C-vitamint tartalmaz, mint ugyanannyi narancs. A feketeribizli c-vitaminja viszonylag jól ellenáll a tárolásnak, a feketeribizli szörp egy év alatt c-vitamintartalmának csak 15%-át veszti el. Ezért segíthet a téli náthák és influenzajárványok elleni védekezésben. Számottevő azonban a gyümölcs provitamin A (karotin), B1-vitamin, B2-vitamin és P-vitamin tartalma is.

       Laboratóriumi analitikai módszerek segítségével kiderítették, hogy olyan életfontosságú hatóanyagokat tartalmaz, amelyek miatt a feketeribizli képes erősíteni a hajszálerek falait, gátolja az érelmeszesedést, valamint vérnyomáscsökkentő hatása is ismeretes. A B-vitamin idegvédő hatást biztosít. Óvja a sejteket a rákos folyamatoktól. A gyümölcs héjában lévő festékanyag az antocián gátolja különféle baktériumok pl. az enyhébb emésztőrendszeri fertőzésekért általában felelős Escherichia coli szaporodását.

        A feketeribizli minden összetevője nagyon jelentős mennyiségben tartalmaz természetes antioxidánst, amelynek révén segíthet a szabadgyökök lekötésében, ezáltal a szervezet egészségének megőrzésében. Sok tanulmányban megemlítik, hogy jelentős a méregtelenítő és vízhajtó hatása, valamint, hogy a feketeribizli rendszeres fogyasztása mellett csökkenhet a magas koleszterin- és triglicerid szint is. Kalciumtartalma és vastartalma is nagyon magas, ami miatt fogyasztása során jelentősen növekedhet a vörösvértestek és a hemoglobin mennyisége, fogyasztása vashiányos vérszegénysége esetén is javasolt.





       Az otelló élettani hatásai

       Az otelló szőlőben többfajta polifenol tálható, melyek gyulladásgátló hatásúak és fokozzák a szervezet ellenálló erejét. Ezek közül a kémiai vegyületek közül több az addig ismert legerősebb antimutagén hatást fejtette ki állatkísérletekben, emellett antioxidáns aktivitással is rendelkezik, így kedvez a rák megelőzésének. A polifenolok segítenek még a vérnyomás és vércukorszint szabályzásában, valamint rugalmasan tartják a véredényeket.



Ugrás az oldal tetejére  TOP


Cimkék: kecskesajt kecsketej camembert sajt mediterrán lágysajt joghurt chili chutney házi lekvár

sajtkészítés sajtmanufaktúra kecskefarm


KEZDŐLAPOLDALTÉRKÉPKAPCSOLATFACEBOOKBEMUTATKOZÁS



 Firefox    Internet Explorer    Google Chrome    Opera